Galleria

Kuuden kohdan vaaliohjelma, ja LEAN-valtiomallin valinnaiset verot
Seuraa myös youtube-kanavaa Juho Salo.
vuokra, vero, verovähennys, palkka, ansiotulovero, politiikka
Vuokran verovähennyskelpoisuus tasapainoittaisi asumismuotojen verokuormituksen ja tekisi matalapalkkaisen työntekijän säästämispotentiaalista paremman
Brutaali leikkauslista
Puolueet arvokartalla. Olen oikeistoliberaali, eli vapaus ja vastuu, mikä on asioiden luonnollinen olotila. Jos vastuuta vähennetään lisäämällä vasemmistolaisuutta, niin vaadin vapauden vähentämistä nousevalla konservatismilla, eli tutut ikärajat, virastot, lupaprosessit ja valvonnat, mitä Suomi jo nyt tekee.

Toisin sanoen, jos me muut olemme vastuussa sinusta, niin sääntöjen pitää olla sellaiset, että sinä et joudu vaikeuksiin ymmärtämättömyyttäsi, koska se maksaa meille kaikille yhteisönä.

Vastuuton kulma on liberaalivasemmisto, jossa henkilöllä on paljon vapauksia elämästään, mutta hän ei ole itse vastuussa siitä. Tällöin kustannuksille ei ole olemassa mitään kattoa, ja lopulta maksajat, eli talousoikeistolaiset joko lähtevät maasta tai lopettavat työnteon kokonaan. Kun vastuuton kulma tekee yksinään oman maansa, ne eivät ole koskaan toimineet.

Autoritäärinen äärioikea on uskonnollinen fundamentalistiosasto, jossa sinulla on täysi vastuu itsestäsi, mutta kätesi ovat sidotut yhteiskunnan puolelta autoritäärisillä säännöillä. Toisin sanoen olet lukossa, koska et voi ohittaa sääntöyhteiskuntaa, mutta olet vastuussa itsestäsi samaan aikaan. Et pystyisi siis nousemaan köyhyydestä esim. tekemällä jotain paremmin ja tehokkaammin, koska se olisi kielletty. Se olisi epäeettistä.

Vasemmistolainen ja konservatiivinen, totalitaristinen autoritärismi, on vasen yläkulma. Siellä on kommunismi ja natsismi. Yksilöä ei enää ole, on vain valtio, joka verottaa ja pakottaa sinut hengiltä. Jos valtio käyttää verovarat väärin, niin sinä kärsit. Olet täysin riippuvainen siitä, ja täysin sieluton osa koko järjestelmää.

Kuten näistä voitte nähdä, ainut looginen paikka yksilölle on edustaa maltillista oikeistoliberalismia, tai maksimissaan keskustaa. Se on sielukkain, taiteellisin ja yksilöä kunnioittavin politiikan suunta, mutta ilman kärsimystä ja merkittävää eriarvoisuutta.
Statismi vs anarkia, vasemmisto vs. oikeisto? Hevosenkenkä äärioikeistoon on äärtä, koska se poistuu oikeistosta kohti statismia ja sosialismia. Kun joku puhuu äärioikeistosta, hän tarkoittaa oikeasti autoritääristä sosialismia. Luonnon tila on lähempänä oikeistolaisuutta, ja täydellinen valtiojohtoisuus on lähempänä vasemmistoa. Myös libertarismi ja anarkokapitalismi on oikeistoa, ja melko äärimmäistä sellaista, siis äärimmäistä siten, että sen kauemmas valtiokeskeisyydestä ei pääse. Huvittavaa onkin, kun vasemmistolainen pitää itseään antifastistina ja anarkistina tajuamatta missä ihmeen paradoksissa hän on.
Siistitty versio ylläolevasta.
Syntyvyyteen vaikuttaa pienituloisuus keski-ikäisissä, varsinkin miehet, sillä isiksi valikoituu vain hyvätuloiset miehet. Nuorten 20-30 vuotiaiden miesten taloutta kohentamalla siis parannetaan todennäköisesti syntyvyyttä kaikista eniten.

Kukapa olisi uskonut, että perheen perustaminen on kiinni perheasunnon ostamisesta, ja viehättävän kumppanin löytymisestä puolin ja toisin? Kukaan ei halua työttömien ja köyhien kanssa aloittaa perhettä. Nämä on niitä asioita, jotka Sokea Reettakin voi teille kertoa, mutta moni ei vaan usko, koska oma moraaliposeeraus++ ei salli kohdata totuutta silmiin, vaikka on tilastot ja kaikki.
#leanvaltio, juhosalo, juho salo, ilmastonmuutos
Lyhyemmin sanottuna, #leanvaltio vähentää päästöjä ihan siinä missä öljylämmityksen vaihto maalämpöön
Kuva: Pexels – ei vaadi referointia
ilmastonmuutos, verotus, julkinen raha, bkt, luonnonvarat, kulutus
Ilmastonmuutoksen realiteetit: vähemmän olisi enemmän kun kyse on päästöistä
Valokuva: Tuomas Vitikainen, Creative Commons BY-SA 3.0
Ilmastonmuutoksen realiteetit: jos koko maailma olisi Intiaa, meitä olisi 55 miljardia ja maailman päästöt 280% nykyisistä.
kerrostalo
Sallimalla asuntoihin 2.1m korkea lisäkerros voidaan tiivistää kerrostalon kuutiotehokkuutta, ja saada edullisempia perheasuntoja. Miksi makuuhuoneessa pitäisi olla merkittävän korkea, nykyvaatimuksen 2.5m, huonekorkeus? Rakennuskoodi tekee asumisesta kallista ja energiatehotonta.
Juho Salo, juhosalo, eduskuntavaalit 2019, poliitikko, vaalikuva, official
2019
juho salo, pieni kuva
Pikkukuva 300×300
Istuskelemassa Pyhäjärven rannalla joskus 2017.
Eduskuntavaalit 2015.
juho salo, piraattipuolue, talvi
Kuva otettu joskus 2014.