Juho Salo

juho salo eduskuntavaalit 2019

Kuka?

Koulutukseltani diplomi-insinööri, asun Tampereella ja tavoittelen taloudellista riippumattomuutta. Puhun paljon politiikasta, taloudesta ja tekniikasta.

Mutta miksi?

Elämäsi on sitä mitä teet ja koet joka päivä. Osa on köyhiä, osa on epärehellisiä, osa on tyhmiä, toiset ahkeria, jotkut onnekkaita – meitä on joka junaan, ja osa jää asemalle.

Vaikka kaikilla on eri halut, useimmilla on yhteisiä nimittäjiä toiveissaan: helppo arki, hyvä asunto, hyvää ruokaa, paljon rakkautta, hyvä terveys, turvattu olotila, ennakoitava tulevaisuus ja riittävästi rohkeutta kokea ja yrittää uutta. Kaikissa näissä asioissa politiikka, talous ja tekniikka ovat keskiössä, koska yllättäen mikään maailmassa ei ole ilmaista tai tule ilman työtä.

Vaikka tekniikka on itsessään vaikuttavaa , insinööri ei voi yksin päättää millaisia asuntoja, autoja tai joukkoliikennevälineitä rakennetaan. Tällaiset asiat päättävät rakennusmääräykset, kaavoitus, turvallisuusmääräykset, eli politiikka. Mutta toisaalta lopullisen tilauksen mistään tuotteesta tekevät sijoittajat, ja sijoittajat tekevät investointeja yleensä vain, jos pankki uskoo niihin ja antaa lainaa niihin. Eli lopulta kaikki mitä me teemme determinoituu politiikan, talouden, pankkien ja rahan kautta.

Siksi meidän kaikkien tulee olla näistä asioista kiinnostuneita.

Teetkö koskaan mitään hauskaa?

No en, tällainen mä olen koko ajan. Pelaan joskus jotain pelejä, käyn saunassa, juon kaljaa, kuuntelen musiikkia, katson sarjoja ja leffoja, nautin tulisesta ruuasta… mutta et sinä nyt tullut tänne poliitikon sivuille lukemaan, että minulla on viimeisin kausi Game of Thronesia vielä katsomatta, tai mikä on paras punaviini.

No käyn mä sitten joskus jotain jäällä reippailemassa purjeiden ja suksien kanssa. Joskus käyn kuntosalilla, ja olo on juuri sellainen, että tässä sitä elämää kuluu hikisessä bunkkerissa tuijottaessa itseänsä peilistä kun ähisee painojen kanssa. “Jipii wihuu wahuu, hieno elämä.” Eipä ollut.

Jos se ei ole tienaamista, seikkailua, rakkautta tai filosofiaa, niin todennäköisesti olen yhtä kiinnostunut kuin kilosta kiviä. Yleisesti ottaen: jos se ei ole hauskaa tai hyödyllistä, niin unohda koko juttu.